Pumpasoppa, recept

Pumpasoppa. Foto: Johnny Friskilä

Pumpasoppa. Foto: Johnny Friskilä

Ingredienser:

  • 500 g pumpakött eller 3 dl hemmagjord pumpapuré
  • 1 gul lök
  • (oliv)olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • 5 dl buljong, grönsak eller kyckling
  • ev lite vispgrädde

Tillagning:

Antingen gör du så här:

Kok bitar av pumpa i lite vatten med salt, ca 5-10 minuter tills pumpaköttet är mört. Skala och hacka lök och vitlök och fräs den i lite olja, gärna i en kastrull eller djup stekpannan. Häll bort vattnet från pumpan och nu tillsätter du antingen pumpan i löken eller löken i pumpan, beroende på vilken gryta/stekpannan du föredrar.

Ha i buljongen. Koka upp och låt koka på låg värme i 10 minuter. Mixa så soppan med en stavmixer eller blender/mixer så att den blir slät.

Eller så gör du så här:

Ta upp en förpackning pumpapuré från frysen, ca 3 dl. Fräs hackad lök och vitlök i en kastrull. Tillsätt pumpapurén och buljong. Låt koka några minuter. Pumpapurén är redan slät, men lökbitarna är fortfarande hela. Använd därför stavmixern efteråt för en slät soppa!

Och till slut:

Ha i lite mer vatten om soppan blir för tjock. Smak av med salt och vitpeppar och eventuellt vispgrädde. Jag serverade med krutonger och pumpaolja, men där tar man ju bara vad man har och tycker om. Så enkelt är det!

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s