Puré av pumpa

Lagom efter halloween är det dags att göra något med det kött som man gröpt ur sin pumpa. Och det blir rätt mycket kött när pumpan väger 23 kilo! Som tur är har man en bra kompis, Daniel, som kan hjälpa. Men, vad gör man då om man inte vill gå på pumpadieten de närmsta veckorna?

Gröpa ur en pumpa. Foto: Johnny Friskilä

Gröpa ur en pumpa. Foto: Johnny Friskilä

Jo, man gör pumpapuré! En helt neutral puré som kan frysas i portionsförpackningar och som kan tas upp ur frysen när man vill göra soppa, paj, chutney, risotto eller något annat gott!

Ingredienser:

I mitt fall, en hink med pumpa

Lite pumpakött. Foto: Johnny Friskilä

Lite pumpakött. Foto: Johnny Friskilä

Tillagning:

Skär pumpan i mindre bitar och låta den koka i en större gryta, precis så att vattnet täcker. När pumpan är mör, efter kanske 10 minuter, beroende på bitarnas storlek, slår du bort nästan allt vatten och kör pumpan till en slät puré med antingen stavmixer eller att du har pumpan med lite vatten i en mixer/blender, och kör den till en slät tjock puré. Kom ihåg att INTE ha salt i vattnet när du kokar pumpan. Det kan ju tänkas att du även vill använda pumpan i söta rätter, t ex pumpamuffins?

Nu låter du purén bli kall och sen kan den frysas i lagom portionsförpackningar. Perfekt när man vill göra något allsidigt som heller inte tar jättestor plats i frysen eftersom det mesta av vattnet redan är borta.

Puré av pumpa (pumpapuré). Foto: Johnny Friskilä

Puré av pumpa (pumpapuré). Foto: Johnny Friskilä

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Grönsaker - mer än bara gräs och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Puré av pumpa

  1. Ping: Pumpasoppa, recept | Mat och Resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s