Tömma kylen innan resan.

Dags att städa kanske? Foto: Johnny Friskilä

Dags att städa kanske? Foto: Johnny Friskilä

Det är något de flesta kanske känner sig igen i. Kylen måste städas. Man ska vara borta några dagar eller veckor, och kylen är full av tomater, ägg, mjölk, en majonnäsröra med skaldjur, korvar och ost, gurka och sallad, vispgrädde och gräddfil. Hälften är det som är där är färskvaror och har man tur kan dessa doneras till den snälla vännen eller grannen som vattnar blommorna. Annars får det slängas, och vem gillar väl att slänga mat? Inte jag i alla fall.

Dock finns det hopp. Ägg håller sig länge, även efter sitt bäst-före-datum. Korvarna kan slängas i frysen, det samma gäller vispgrädden. Tomaterna kan bli en salsa eller pastasås och frysas in, och är man på humör, och beroende av vilken sorts gurka man har, går det utmärkt att koka upp en saltlag med vinäger och kryddor och hälla över gurkorna som man lagt i en ren glasburk och så försluta tätt. Och skulle äggen inte hålla sig, kanske jag borde testa göra kinesiska salta ägg? Jag har aldrig gjort det förut, men jag har smakat det, och jag tyckte det var gott. Med den mjölk jag har kvar får jag baka kanelbullar innan jag åker. De kan ju också frysas in. Eller koka gröt och äta till frukost de sista morgnarna innan resan. Och plötsligt blir kylen nästan tom. Det andra kan grannen få.

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Mat och recept, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s