Palsternackspuré, recept

Palsternackspuré. Foto: Johnny Friskilä

Palsternackspuré. Foto: Johnny Friskilä

Ingredienser:

Hälften potatis och hälften palsternacka
Lite smör
Mjölk till lagom konsistens
Krydda med salt, vitpeppar, ev. muskotnöt, ramslök

Koka potatis och palsternacka möra. Häll bort nästan allt vatten, stäng av värmen och mosa dem. Tillsätt lite smör och ha i mjölk och fortsätt mosa till konsistensen är lagom, beroende på om du vill ha större bitar potatis och palsternacka eller om du vill ha den så slät som möjligt. Du behöver inte ha kastrullen på plattan eller koka purén efter att du haft i mjölken.

Smak till med salt och vitpeppar och ev. andra kryddor och servera till en bit oxfilé, korv, köttfärsbiffar, renskav eller varför inte stekt öring eller hälleflundra?

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s