Hemmagjord körsbärsvin

Tappar om körsbärsvinet från damejeannen til hink. Foto: Johnny Friskilä

Tappar om körsbärsvinet från damejeannen til hinken. Foto: Johnny Friskilä

I många har jag gjort egna fruktviner, antigen själv eller tillsammans med vänner. I höstas gjorde jag körsbärs vin. Två års skörd av sura körsbär från mitt eget körsbärsträd tillsammans med lite rabarber och mullbär fick stå och jäsa i mitt kök. Sen gick dagarna lite för snabbt och vinet fick stå och klarna på min inglasade balkong i sådär två, tre månader. Fast ju längre det klarnar, ju klarare blir det. Dock tyckte jag det var dags att tappa upp på flaskor idag. Jag ska ju trots allt snart bort, och dessutom, om det medan jag är borta går ner mot -20 grader är jag lite rädd för att damejeannen med vinet ska spricka. Damejeanner är svåra att få tag på och 25 liter vinsorbet på mitt balkonggolv är dessutom inget jag vill ha. Och nu är det gjort, 31 flaskor körsbärsvin ska nu lagras i garderoben och det kommer bli spännande att se hur smakerna utvecklas.

Vinet har klarnat tillräckligt. Foto: Johnny Friskilä

Vinet har klarnat tillräckligt. Foto: Johnny Friskilä

Dags att tappa upp på flaskor. Foto: Johnny Friskilä

Dags att tappa upp på flaskor. Foto: Johnny Friskilä

Dags att smaka lite. Foto: Johnny Friskilä

Dags att smaka lite. Foto: Johnny Friskilä

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Mat och recept, Och vattnet blev till vin och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s