Dajmglasstårta (Norsk dajmiskake), recept

Dajmglasstårna / Dajmiskake. Foto: Johnny Friskilä

3 äggvitor vispas styva. Tillsätt 2 ½ dl socker och vispa lite till. Sen tillsätter du 100 g mandel som du malt i mandelkvarn.

Grädda 30 min på 175 grader i rund form, 24 eller 26 cm i diameter med bakplåtspapper i botten.

När tårtbottnen är kall vispar du 3 äggulor med två matskedar socker. Vispa 5 dl grädde som du du efteråt blandar i äggulorna och socker och smaksätt med lite kaffe och ½ dl konjak eller brandy.

Hacka önskad mängd dajm. Ha två tredjedelar i smeten och häll smeten på tårtbottnen som står kvar i formen. Den andra tredjedelen strör du ovanpå tårtan. Ställ den så i frysen och efter sex timmar borde tårtan vara klar.

Konjaken gör att glassen blir mjukare, men ha inte i för mycket. Då fryser inte tårtan ordentligt.

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Efterlängtade efterrätter, Mat och recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s