Manila Bay

Manila Bay. Foto: Johnny Friskilä

Manila, huvudstaden på Filippinerna är ingen vacker stad. Sopor överallt. Mycket fattigdom. Barn som tigger.

Sällan har jag känt mig så otrygg. Ja förutom när jag kastades sten på i Azerbajdzjan. Eller knivhotades i Bahrain. Det var inte direkt trevligt det heller. För att inte överdramatisera, de var ungar, både stenkastarna och knivhotarna, men ändå, inte så trevliga semesterminnen.

Däremot, när man upplever något som inte är trevligt, blir det ännu viktigare att komma ihåg det som faktiskt var trevligt, mysigt, vackert eller stämningsfullt. Och så var Manila Bay. Det var en månad sedan. Jag var svettig och kände mig ganska för jävlig. Trött av allt tjat från alla som vilje sälja mig något jag inte ville ha. Trött av taxibilar som försökte ta tredubbla taxan, eller ljuga på sig någon rushtidsavgift eller vägavgift eller vad som helst, med enda resultat att skapa irritation och inte få de de peso i tips som jag annars hade gett.

Men just nu, en månad senare – det blåser kallt i Stockholm. Jag ska upp och ut imorgon bitti och bara väntar på ovädret som ska komma, för det pratar de om på nyheterna. Just nu känns det ganska trevligt att tänka tillbaka på Manila Bay. De få minuterna vid sextiden om kvällen när solen snabbt snabbt närmade sig vattnet, sjönk där och blev borta. Jag förvånades över hur solnedgången kunde vara över så snabbt. Men det var den. Ungarna rev och slet i mig och ville ha pengar. Men ger man till en kommer det strax tio nya. Och får de inget, då har de lärt sig att de åtminstone kan förstöra möjligheten för en bra bild. Jag fick akta mina fickor, mina väskor. Barnen var snabba som solen. För som sagt, solen försvinner på fem minuter vid Manila Bay.

Annonser

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s