Mullbärschutney / Mulberry Chutney

Frysen är full av bär. Några sorter har jag mer av, till exempel havtorn och körsbär. Andra har jag mindre av, till exempel mullbär. 1 kilo bär gav mullbärträdet i år och frågan är förstås vad jag ska göra med dem. Jag har skörtat mina mullbär två gånger i veckan under större delen av sommaren. Bären mognar lite nu och då. Fast nu är det slut och i frysen gör de ingen större nytta.

Saft dricker jag knappast och sylt har jag tillräckligt med. Lite annorlunda och spännande är det dock att göra en chutney. Har tidigare gjort egen mangochutney när mangon kostat tio kronor för tre styck. Den blev mycket mer aromatisk än någon jag köpt på affär. Chutney är dessutom utmärkt att ge bort i födelsedagspresent, eller till en värd eller värdinna som bjuder på fest.

Wikipedia ger en bra förklaring på vad chutney egentligen är.

Greenprophet ger ett av de enda riktiga mullbärschutneyrecepten jag kunde hitta på nätet.

Matoppskrift.no ger många tips och recept på olika chutneys där man får inspiration till egna varianter

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s