Pasta med ricotta

Fylld pasta med ricotta. Foto: Johnny Friskilä

Jag har inte ätit Ricotta sedan jag för två år sedan var en vecka på Malta hos min kompis Sebastian som gick på språkskola där. Där åt jag pasta med ricotta och spenat, ricotta och svamp och säkert mycket annat också.

I Sverige har jag letat efter ricotta. Det finns inte i alla affärer. Och när det väl finns, så är det till ett pris jag inte betalar. Jag har två favoritaffärer,. Det är Hemköp på Mariatorget som är mycket nära mitt jobb, samt Vi-affären i Skärholmen som jag åker förbi på väg hem. En morgon upptäckte jag – små gröna, runda plastburkar till 6 kronor styck för 250 gram. Affären hade väl kommit över ett överskottsparti av denna fina färskost. Och inte är jag dummare än att jag köper en burk.

Jag jobbar och har tusen projekt på gång bredvid. Inte säkert att jag orkar stå och göra ravioli från grunden av då. Jag hade stora fina pastasnäckor, och självklart kan man också ta en form av penne gigante. Kokas på 13 minuter i saltad vatten. I mellantiden fräser jag upp några finhackade champinjoner och tillsätter också lite torkad blandsvamp som har fått ligga i vatten några minuter. Salta, peppra, blanda med ricottan, tillsätt riven parmesan. Denna fyllning har jag sedan i de kokta snäckorna som fortfarande har god tuggmotstånd. Inn i ugnen på 200+ grader i en kvart och så enkelt, billigt och förtrollande gott blev det. Jag rör ihop en liten tomatsås av tomater, lök, vitlök, basilika och olivolja som passade väl till den vegetariska huvudrätten.

Annonser

Om Johnny Friskilä

My name is Johnny Friskilä. I am Norwegian, but I live in Stockholm where I work as an independent tour leader and translator within Scandinavian languages and from English to Norwegian and Swedish. My customers as a tour leader are tour companies who want to offer a professional tour guide service on their cultural and adventure tours. I have traveled in a 100 countries, but my main speciality is countries of the former Soviet Union. As a translator, my customers companies who want to have their travel related material translated into Norwegian or Swedish. In my travel blog, Johnnybajdzjan.com, I focus on story telling and photography from destinations out of the ordinary. Off the beaten track, or the more hidden sides of our already well known destinations. My blog is in Swedish language and targets the more advanced Scandinavian traveler. My blog is therefore a non-chronological travel blog, with stories and adventures from countries and cultures far away.
Det här inlägget postades i Grönsaker - mer än bara gräs, Mat och recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s